Snowboard schoenen zijn belangrijk

Snowboard schoenen maken deel uit van de snowboard uitrusting en zijn heel belangrijk. De snowboard schoen is de verbinding tussen het lichaam en het snowboard. Goede snowboard schoenen kunnen blessures en ongemakken voorkomen. Wat is een goede schoen?

Verschillende soorten snowboard schoenen

In het snowboarden is er meer keuze in schoenen. Er zijn 3 soorten snowboard schoenen op de markt. Dit is de softboot, de hardboot en de hybrideboot. Kijk goed naar de eigenschappen van de schoenen en bij welke snowboard discipline deze passen.

Softboot snowboard schoen

De softboot snowboard schoen is een schoen die veel bewegingsruimte geeft. Met een softboot kun je ook goed lopen. Het is verstandig een softboot te kopen en niet te huren. Omdat de schoen veel bewegingsruimte geeft kan deze ook slap worden, zeker na veel verhuren van deze schoenen. Het verschil in de softboots wordt gemaakt door de mate van flexibiliteit.
Freeride softboots: een hogere en stijvere buitenschoen, de binnen schoen heeft voor extra stevigheid veters.
Freestyle softboot: binnen schoen is flexibeler door de schuimrubberen vorm.

Softboot bestaat uit 2 delen
De softboot bestaat uit 2 delen, de binnen schoen en de buiten schoen.
De binnen schoen van de softboot is gevoerd, houdt je voeten warm en droog en is ook een bescherming voor de voeten. De binnen schoen is los van de buiten schoen vast te maken door de eigen veters.
De buiten schoen van de softboot heeft een verstevigd bovenstuk. Door de veters op de buitenschoen kun je de softboot nog beter aantrekken.

Hardboot snowboard schoen

Hardboot snowboard schoenen zien er op het oog uit als skischoenen. Hardboots geven ook zijwaarts mee door de scharnieren rond de enkels. Hardboot snowboard schoenen zijn de juiste schoenen om op snelheid te boarden en op snelheid door de bochten te gaan. De hardboot is van hard plastic gemaakt en hierdoor heb je meer controle over het snowboard. Dit is vooral prettig in de bochten. Met een hardboot schoen heb je een goede ondersteuning voor voet, enkel en een deel van de kuit.
De hardboot bestaat met als de softboot ook uit 2 delen, een gevoerde binnen schoen en een buitenschoen gemaakt van hard plastic. De buitenschoen is af te stellen en dicht te maken met gespen.

Hybrideboot snowboard schoen

De hybrideboot snowboard schoen is een combinatie van de softboot en de hardboot schoen. het bovenste deel van de hybrideboot is het comfortabele deel van de softboot en de harde zool is het deel van de hardboot. Het bovenste deel van de hybrideboot geeft flexibiliteit en de stevige zool zorgt voor een goede controle.


Koop online uw sportartikelen

You may also like