Kies het juiste snowboard wat bij jou past

Het juiste snowboard kiezen is niet zo makkelijk als men denkt. Er zijn vele soorten te koop of te huur. Welk soort de juiste is voor jou hangt af van een aantal punten. Heel belangrijk is wat je ermee wilt gaan doen, wat voor discipline van het snowboarden? Ervaring is belangrijk en lengte en gewicht bepalen ook het soort snowboard.

Welke verschillende soorten snowboards zijn er?

Freestyle snowboard

Een Freestyle snowboard is een kort board, tot aan de kin van de boarder. Het snowboard is breder en stabieler dan een Freeride snowboard. De bindingen op een Freestyle snowboard zitten in het midden van het board.
Een Freestyle snowboard is makkelijker te manoeuvreren en beter onder controle te houden omdat het board flexibel is. Het board is echt bedoeld voor het doen van trucs en sprongen en niet om hoge snelheden mee te behalen of te carven.

Freeride snowboard

Een Freeride snowboard is een langer board dan het Freestyle board, tussen kin en wenkbrauwen en in het midden is het board wat smaller. De bindingen op het board zijn wat meer naar achteren geplaatst waardoor de neus goed omhoog komt. Het is een snowboard wat goed gebruikt kan worden in poedersneeuw maar ook een goed board voor het doen van trucs en sprongen en met snelheid boarden. Een Freeride snowboard is een stijf board en daardoor goed wendbaar.

Alpine snowboard

Een Alpine snowboard is een board wat niet voor trucs en sprongen gemaakt is maar voor het maken van bochten en het boarden op snelheid. Het board is lang, tot zelfs boven het hoofd, smal en stijf om snel van kant mee te kunnen wisselen. Ook bij hoge snelheden is het een stabiel snowboard. Voor het snowboarden op een alpine snowboard moet je al een ervaren boarder zijn.


Koop online uw sportartikelen

You may also like