Bindingen voor snowboarden

Een binding op het snowboard is de verbinding tussen je snowboard en de boarder via de schoenen. Iedere beweging die gemaakt wordt tijdens het snowboarden en elke druk die uitgeoefend wordt met boarden wordt doorgegeven via de bindingen aan het snowboard. Het is erg belangrijk dat de bindingen goed afgesteld staan. Mocht je bij het snowboarden vallen dan schieten de bindingen niet los zoals bij het skiën wel het geval is. Leer daarom goed hoe de bindingen los gemaakt moeten worden.

Welke soorten bindingen zijn er voor snowboarden?

Softbindingen
Soft bindingen voor het snowboard zijn er in 2 soorten. Gebruik je soft bindingen dan draag je ook soft boots.
– Een soft binding is een strap binding. Hierbij maak je de schoenen op je board vast met verstelbare gespen. Het is een flexibel systeem wat ook bij de meeste freeriders en freestylers de voorkeur heeft.
– Een andere soft binding is een step-in binding. Bij dit soort bindingen klik je de schoen in het kliksysteem van je board. Bij het gebruik van een step-in systeem gebruik je step-in schoenen. Een kliksysteem is makkelijk en snel maar hebben als nadeel dat er minder controle over het snowboard is.

Plaatbindingen
Plaatbindingen zijn een ander soort binding op je snowboard. Bij gebruik van de plaatbinding draag je hardboots. De schoenen worden op een plaat met stalen beugels geklikt, vergelijkbaar met skibindingen.
De combinatie hardboots en plaatbindingen geven de meest direct en beste controle over het snowboard. het contact tussen de hardboots en de bindingen is zo direct dat alle bewegingen van het lichaam ook meteen op het snowboard overgebracht worden.
Plaat bindingen hebben de voorkeur bij alpine boarders omdat zij controle nodig hebben in de bochten.


Koop online uw sportartikelen

You may also like