Persoonlijke bescherming en persoonlijke veiligheid bij het snowboarden is een verplichting voor iedere boarder. Ga voldoende beschermt de piste op.

Wat voor persoonlijke bescherming voor snowboarden is er?

  • • Draag snowboard handschoenen
  • • Gebruik een veiligheidsriem
  • • Draag een rugprotector
  • • Zorg voor een heupbeschermer
  • • Bescherm de knieen met kniebeschermers
  • • Beschem de polsen met polsbeschermers
  • • Zorg voor een goede helm

Het nut van een goede helm bij snowboarden

Het dragen van een helm bij het snowboarden verkleint de kans op ernstig hoofdletsel bij een val. De piep schuimen binnenkant van de helm verdeelt de klap over een groter oppervlak en vermindert zo de gevolgen van de val of botsing.
Snowboard helmen moeten voldoen aan strenge eisen en worden goed getest. Een helm behoort bij de vaste uitrusting van de snowboarder. Een helm zit prettig, zit lekker warm en staan ook stoer.

Draag polsbeschermers

Het dragen van polsbeschermers beschermen de snowboarder tegen polsbreuken en pols kneuzingen. De meest voorkomende blessures bij het snowboarden zijn pols blessures omdat je jezelf wilt opvangen bij een val.
De polsbeschermers vangen de klap op bij een val en niet de pols.
Goede polsbeschermers moeten kunststof spalken hebben die veerkrachtig moeten zijn.

Kniebeschermers voor snowboarders

Kniebeschermers vangen de klappen op bij een val en verminderen het letsel aan de knieën. Een kniebeschermer is gemaakt van schokabsorberend materiaal wat blessures verkleint of voorkomt.
Goede kniebeschermers zijn beschermers van goed kunststof. Deze breken minder snel, zijn flexibel en slijten minder snel. Ook dragen deze comfortabel door de zachte binnenkant. Heel belangrijk is dat de kniebeschermers ook op hun plaats blijven zitten.

Bescherm de heupen goed bij snowboarden

Met een heupbeschermer bescherm je de heupen en de billen goed bij een val. Zeker een beginnend snowboarder zal nog regelmatig vallen en dan is een goede bescherming erg prettig. Een heupbeschermer lijkt wat op een fietsbroek maar dan met een dikke voering op de achterkant en de heupen.

Bescherm de rug met een rugprotector

Een rug protector beschermt de snowboarder tegen vallen bij het stunten, springen of bij het boarden off-piste. Met een rug protector is de ruggengraat beschermt. Het is van belang dat de rug protector goed om het lichaam sluit en ook prettig zit. Een rug protector met meerdere segmenten en rustpunten heeft de voorkeur voor een goede bescherming.

Gebruik een veiligheidsrriem bij het snowboarden

Het gebruik van een veiligheidsriem bij snowboarden is aan te bevelen. Een veiligheidsriem is een elastisch koord wat om je voorste been en de binding bevestigd zit. Mocht je bij een val losraken van het board dan glijdt het board niet weg. Een board wat losraakt en verder glijdt op de piste is een gevaar voor andere piste gebruikers.

Draag handschoenen met snowboarden

Handschoenen beschermen niet enkel tegen kou maar ook de handen bij een val. Bij een val zonder handschoenen kan de sneeuw zelfs snijwonden veroorzaken. Bij het snowboarden ben je geregeld in contact met de sneeuw waar ook harde stukken of ijsballen in kunnen zitten. Het is dan prettig om handschoenen te dragen.
De voorkeur bij de meeste snowboarders is het dragen van wanten omdat dit de kans kleiner maakt om ergens achter te blijven hangen met de vingers.
Draag handschoenen of wanten die gevoerd zijn met een isolerend materiaal. Deze zijn namelijk ook waterafstotend.

You may also like