Bootcampen in de winter? Dat kan prima!

by artikelen

Ben jij een fanatieke bootcamper? Hoewel minder mensen er in de winter op uittrekken om buiten te sporten, kan je dat met de juiste voorbereiding prima doen. Je sport jezelf immers wel warm. Dit zijn de dingen waar je rekening mee moet houden als je in de winter wil bootcampen. Lees verder!

Bescherm je spullen

In de winter is het vaak nat buiten. Niet alleen kan het gaan regenen, ook het gras of de grond kan erg vochtig zijn. Daarom is het verstandig om een goede tas aan te schaffen zodat je je spullen kunt beschermen. Denk aan een waterdichte rugzak of een grote shopper met rits. Je kunt natuurlijk het best zo min mogelijk meenemen. Toch is het fijn om  een tas te hebben voor eventuele schoenen, een bidon en je sleutels en telefoon, zodat je die tijdens je work-out niet constant bij je hoeft te dragen!

Schat de temperatuur in

Buiten sporten in de winter kan een uitdaging zijn. Je wilt je immers warm genoeg kleden, omdat het warm is buiten, maar wanneer je gaat sporten kun je flink gaan zweten en kan het zijn dat je jezelf veel te warm hebt ingepakt. Je beschermt je spullen natuurlijk met een waterdichte rugzak dames, maar gebruik ook de tien-graden regel. Dat wil zeggen: doe alsof het buiten tien graden warmer is dan het daadwerkelijk is. In het begin misschien een beetje koud, maar als je eenmaal aan het sporten bent, werkt dit perfect. Ga eventueel al hardlopend naar je bootcamp locatie om warm te blijven. Het kan ook helpen om in de winter te werken met laagjes. Draag bijvoorbeeld een thermoshirt met daaroverheen een buitensport vest. Dat vest kan je uittrekken wanneer je tijdens je bootcamp flink begint te zweten.

Bescherm je voeten

We concludeerden al eerder dat de grond onder je voeten in de winter flink nat kan zijn. Goede waterdichte sportschoenen zijn daarom een absolute must voor een winterse bootcamp. Zorg ook dat je schoenen niet te groot, maar ook zeker niet te klein zijn. In te kleine schoenen krijg je veel sneller last van koude voeten of zelfs van wintertenen. Dat maakt sporten erg onaangenaam! Draag naast goede schoenen ook goede sokken. Bij voorkeur wat langere sokken, zodat er geen stuk bloot been onder je sportlegging zit. Zo blijf je het allerbest warm.

Bescherm je hoofd

Je hoofd is een uitstekend lichaamsdeel en kan daardoor erg gevoelig zijn voor sterke temperatuurswisselingen. Draag daarom een muts tijdens jouw winterse bootcamp. Zorg wel dat je je muts afzet zodra je merkt dat je het te warm begint te krijgen. Als je begint te zweten, maar je zet je muts niet af, dan kun je je warmte moeilijk kwijt en dat is niet heel prettig.

Draag handschoenen

Ook je handen zijn extremiteiten die in de winter wat extra bescherming nodig hebben. Zeker tijdens het hardlopen is het prettig om goede handschoenen te dragen. Draag voor je bootcamp speciale sporthandschoenen. Die zitten het allerlekkerst.