Hardlopen tijdens je vakantie? Lees dan onze tips

by artikelen

Ga je binnenkort op vakantie, dan is de kans vrij groot dat je de echte fanatiekelingen al vroeg over de boulevard ziet lopen. Waar de een dit doet om even lekker uit te waaien, is dit voor de ander pure noodzaak om de conditie op pijl te kunnen houden. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je weet waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er namelijk wel wat verschillen tussen een flinke hardloopsessie langs de Spaanse costa met 25 graden of een rondje in het bos in Nederland met een graad of 15. Om ervoor te zorgen dat jij zonder problemen ook tijdens je vakantie lekker kunt hardlopen, hebben wij een aantal handige tips voor je. Dus ga je binnenkort op vakantie en twijfel je of het wel verstandig is om te doen, dan zijn deze tips zeker de moeite waard om even rustig door te lezen.

Ga op onderzoek uit

Het dragen van de juiste outfit is belangrijk, maar daar hebben we het later over. Zo kun je als vrouw bijvoorbeeld beter een hipster kopen, dan dat je een string onder je hardloopbroek draagt, maar daarover later meer. Wat het hardlopen tijdens je vakantie nu zo leuk maakt, is dat je allemaal op plekken komt waar je nog niet eerder bent geweest. Zo is het dus ontzettend leuk om tijdens het hardlopen op ontdekking te gaan, zodat je deze beide direct met elkaar kunt combineren. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld door een prachtig historisch stadje te lopen om hier de boel alvast te verkennen voor de rest van de familie. Is het leuk, dan kunnen jullie hier ook met zā€™n allen naartoe bijvoorbeeld.

Pas je aan op de omstandigheden

Elke reisbestemming kenmerkt zich door haar eigen unieke klimaat en omgevingsfactoren. Op warme locaties is het raadzaam om wandelingen te plannen tijdens de vroege ochtend of late avond, wanneer de temperaturen wat milder zijn. Het is belangrijk voldoende water mee te nemen en kleding te dragen die licht van gewicht is en goed ademt, zoals bijvoorbeeld een sport-bh met ritssluiting. Voor bestemmingen met koudere temperaturen is het verstandig om in lagen te kleden en thermische kleding te dragen om warm te blijven. Pas je aan de omstandigheden aan en zorg ervoor dat je hardloopt in comfort en veiligheid.

Zorg voor een goede outfit

Net als in Nederland, is het ook in het buitenland belangrijk een goede outfit te dragen. Het enige waar je natuurlijk wel rekening mee moet houden, is dat het er wat warmer kan zijn en je dus ook je kleding hierop moet aanpassen. Shop bijvoorbeeld een sportlegging dames die wat dunner is, zodat je niet onnodig veel zweet en daardoor overmatig vocht verliest. Dit geldt daarnaast ook voor het shirt dat je draagt en de sokken. Kijk van tevoren goed naar de temperatuur, zodat je op basis daarvan de keuze kunt maken welke kleding je meeneemt om in te gaan hardlopen.

You may also like