Voor het eerst naar de sportschool? Dit neem je mee!

by artikelen

Het wordt hoog tijd om de stap te maken en eindelijk eens naar de sportschool te gaan. Het kan heel spannend zijn om voor het eerst naar de sportschool te gaan. Iedereen weet immers al hoe het werkt en jij nog niet. Gelukkig heb je niet veel bijzondere dingen nodig. Een mooie tas voor je spullen en wat comfortabele sportkleding brengt je al een heel eind. Dit heb je allemaal nodig voor jouw avontuur in de sportschool!

Een mooie tas

Zoals we al zeiden: je hebt voor de sportschool echt geen enorme tas nodig. Als je op voorhand je kleding al aantrekt hoef je namelijk helemaal niet veel mee te nemen. Een rugzak mee naar de sportschool is het meest handig. Bij voorkeur waterdicht zodat je spullen niet nat kunnen regenen. Wat dacht je van een mooie leren rugtas dames?

Een hangslot

Naast een school tas moet je ook een hangslotje hebben! Bij veel sportscholen zijn wel kluisjes aanwezig, maar er zit daar geen code op of iets dergelijks. Je moet je eigen hangslotje meenemen om je spullen veilig te kunnen stellen. In de sportschool zelf kun je vaak ook hangsloten kopen, maar die zijn in vergelijking tot wat je online of in de stad kan kopen ontzettend duur.

Een handdoek

Veel sportscholen willen dat je op een handdoek zit wanneer je de toestellen betreedt, zodat je geen vieze zweetvlekken achterlaat. Wederom kan je in de sportschool zelf ook een handdoek krijgen, maar daar moet je voor betalen. Het is daarnaast ook erg prettig om na het sporten even te kunnen douchen. Neem een plastic zak mee zodat je je natte handdoek mee naar huis kunt nemen.

Sportschoenen

Als je gewend bent thuis te sporten kan het zijn dat je gewend bent om op blote voeten te sporten. Heel lekker, maar in de sportschool wordt dit doorgaans niet gewaardeerd. Investeer daarom in een paar fijne sportschoenen met witte zolen, zodat je geen lelijke zwarte strepen achterlaat op de vloer van de sportschool.

Water

Neem water mee, doe het echt! Je gaat natuurlijk ontzettend veel zweten. Probeer tussen al je sessies door even een paar slokjes te drinken. Ga voor water en niet voor een drankje met suiker. Water hydrateert het allerbest. Een drankje met suiker kun je beter voor je work-out drinken, zodat je wat meer energie hebt, of na je work-out om even wat glucose aan te vullen.

Iets kleins te eten

Als je nog een eindje terug naar huis moet is het fijn om na je intense work-out even iets kleins te kunnen eten. Je kunt het best gaan voor een gezonde snack met langzame suikers, denk hierbij aan iets als een banaan. Ook kan het goed zijn om je eiwitten wat aan te vullen. Je spieren hebben het immers hard nodig. Een handje nootjes, kwark, een gekookt eitje of een kant en klare eiwitreep zijn ideale snacks voor na het sporten. Deze snacks kunnen jouw spieren helpen te herstellen, waardoor je sneller vooruitgang boekt.

You may also like