Wat voor snowboard moet ik kopen?

Gevorderden weten vaak wel wat voor snowboard ze moeten kopen, helaas is niet iedereen gevorderd en moet je net als bij alle andere sporten ook bij snowboarden onderaan beginnen.
De keuze voor een bepaald snowboard komt bij beginners vaak door de graphics die op het snowboard staan. Eigenlijk is dit vaak niet een goede keuze, laat je nooit leiden door de afbeeldingen/graphics op het snowboard. Met een mooi plaatje snowboard jij niet beter als met een snowboard zonder een plaatje.

Toch word het de beginner aan de ene kant ook makkelijk gemaakt. Veel snowboards zijn flexibel en niet te lang. Ook ligt het een beetje aan de verkoper of hij jou een goed snowboard verkoopt. Als de verkoper jou een snowboard geeft speciaal om door de poedersneeuw te rijden gaat het in het freestyle-park niet zo goed lukken als met een all-round snowboard.

Wat voor snowboard je wilt ligt aan jezelf. Je heb vast wel een voorkeur om een bepaalde stijl te boarden. Je kan er zelf voor kiezen om een lang en stijf snowboard te kopen, wat vaak erg fel reageert op wat je bewust of onbewust doet, of je kiest een kort en flexibel snowboard om in het freestyle park te snowboarden. Het is maar wat je zelf wilt.

Het advies is om een iets korter snowboard te kopen. Als je het snowboard rechtop naast je zet moet hij onder je kin komen. Een korter snowboard draait gemakkelijker. Beter is het om hiermee te beginnen dan met een groot stijf board.

You may also like