Bescherm de handen met handschoenen

Het dragen van handschoenen bij het schaatsen heeft meer dan alleen de functie bescherming tegen de kou. Bij een val kan een andere schaatser over jou hand of vingers schaatsen met alle gevolgen van dien. Ook het ijs zelf kan snijwonden veroorzaken. Met goede handschoenen kunnen deze nare gevolgen voorkomen worden.

Wat zijn goede handschoenen?

Bij een goede bescherming tegen snijwonden behoren ook goede handschoenen en geen katoenen handschoenen. Handschoenen van snijvast materiaal geven een goede bescherming. Wanten geven meer warmte dan handschoenen omdat de vingers bij elkaar zitten en niet apart. Bij het schaatsen op natuurijs of erge kou is het raadzaam om thermo handschoenen te dragen. Vergeet de handschoenen niet, draag deze altijd als je gaat schaatsen. Snij en schaafwonden kunnen daarmee voorkomen worden.

Bescherm polsen bij het schaatsen

Bescherm de polsen bij het schaatsten met goede pols beschermers. Polsbreuken is een veel voorkomende blessure bij het schaatsen. het dragen van polsbeschermers verkleinen de kans op een botbreuk aanzienlijk. Zonder polsbescherming loop je 10 keer zo veel meer kans op een botbreuk. Draag polsbeschermers onder de handschoenen.
Goede polsbeschermers hebben 2 kunststof spalken die voorkomen dat je je polsen verstrekt. Bij een val worden de krachten verdeeld over de gehele polsbeschermer en daarmee wordt je pols ontzien.
Goede polsbeschermers moeten sterk, glad en kort zijn en veerkrachtig zijn. Met behulp van de banden kun je een polsbeschermer goed aantrekken. Het brede bescherming stuk zal de handpalm beschermen.

Is extra bescherming bij peletonschaatsen nodig?

Bij het schaatsen in een peloton, in een groep dus, is het noodzakelijk om je daar extra te beschermen. Omdat je relatief dicht op een andere schaatser rijdt kan je gemakkelijk tegen het ijzer van de ander schaatsen. Dit kan lelijke snijwonden veroorzaken.
Voorkom dit soort ongemakken door het dragen van scheenbeschermers en enkelbeschermers. Deze beschermers bestaan uit speciale sokken. Voor marathon schaatsers en shorttrackers is dit verplicht.

You may also like