Afscheid van de keeper Edwin van der Sar

Een groot keeper van het Nederlands voetbal heeft woensdag 3 augustus 2011 zijn afscheidswedstrijd gekregen in de Amsterdam Arena. De belangstelling was enorm van zowel oud-spelers als supporters.
Op 28 mei 2011 zette van der Sar een punt achter zijn indrukwekkende prof carrière.

Als kind begon van der Sar bij vv Foreholte en later bij vv Noordwijk. Bij deze club werd van der Sar ontdekt door Louis van Gaal die toen der tijd bij Ajax in dienst was.

In 1992 maakte van der Sar zijn debuut in het eerste van Ajax. Ajax wint in 1992 de UEFA Cup, Edwin van der Sar werd steeds belangrijker en was een van de belangrijke spelers in 1995 toen Ajax landskampioen, Champions League en de Wereldbeker won.

In 1999 vertrekt van der Sar naar Juventus waar hij 2 seizoenen zou spelen alvorens naar Fulham te gaan. Voor Fulham keept van der Sar vier jaar en wint in 2003 de Intertoto Cup.

In 2005 maakt van der Sar de overstap naar zijn laatste grote club, Manchester United. Hier voegt van der Sar nog een groot aantal prijzen toe achter zijn naam. Engels landskampioen 4x, League Cup 3x, Champions League 1x, Wereldbeker 1x, Community Shield 3x.

Topmerken Keepershandschoenen

Boek Edwin van der Sar

De heer Jaap Visser heeft het leven en werken van de beste keeper van Nederland vastgelegd in het boek Edwin van der Sar.
Kom meer te weten over deze top keeper, de perfectionist. Verhalen van andere over Edwin en vele exclusieve foto’s. Kortom een uniek boek voor de liefhebber.

Dit boek is te bestellen bij de webshop van de Voetbal International.

Programma 3 augustus 2011, afscheid Edwin van der Sar

    • • 17.45: Ajax D1 – Manchester United D1. De uitslag: 2 – 2
    • • 18.10: Ajax 1995 – Oranje 1998. De uitslag 1 – 0
    • • 19.10: Ajax – Dream Team van der Sar. De uitslag 1 – 2
    • • 20.25: Einde van de afscheidsavond

Afscheidswedstrijd

Het team van Ajax 1995 stond onder leiding van Louis van Gaal. In het team waren bekende spelers aanwezig zoals: Finidi George, Nwankwo Kanu, Marc Overmars, Patrick Kluivert, Frank Rijkaard, Danny Blind, Ronald en Frank de Boer.

Bij de tegenstander, het Oranje van 1998, had Guus Hiddink de leiding. Ook daar deden grote namen mee uit het voetbal. Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Ruud Hesp, Andre Ooijer, Giovanni van Bronckhorst, Aron Winter, Pierre van Hooijdonk.

Het Dream Team Van der Sar stond onder leiding van Alex Ferguson. Dit is de coach van Manchester United.
In dit team speelde: Wayne Rooney, John Heitinga, Ryan Giggs, Louis Saha, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Dennis Bergkamp, Michael Carrick, Ooijer en van Bronckhorst.

You may also like