Wat is voltige?

Voltige is eigelijk ’turnen op het paard’. Bij voltige loopt het paard in een constant en ontspannen tempo rondjes aan de lange lijn, de longe. Terwijl het paard loopt doet de voltigeur oefeningen op de rug van het paard waarbij het de bedoeling is dat deze er zo soepel mogelijk uitzien. Het paard moet niet bellemerd worden in de gangen en de voltigeur wordt beoordeeld op de moeilijkheidsgraad en souplesse van de oefeningen.

Wedstrijden

Ook bij voltige is er de mogelijkheid om wedstrijden te rijden. Dit kan in teamverband of als solo. Een voltigeteam bestaat uit zes personen en dit kunnen jongens of meisjes zijn. Meestal ligt de leeftijd van de voltigeurs tussen de 6 en 20 jaar. Binnen voltige zijn er verplichte oefeningen maar er kan ook een voltige kür worden gereden. Bij de kür wordt men beoordeeld op de moeilijkheidsgraag en samenstelling van de kür.

Voltige | Voltigeren | Turnen op paard | Paardrijden | Wedstrijden | Paarden | Informatie

 

 

You may also like