Tennisbond de KNLTB

De KNLTB is verantwoordelijk voor het tennis in Nederland. De bond is opgericht in 1899 op 5 juni in Amsterdam. De afkorting van KNLTB is: Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond. Bij het 40 jaar bestaan kreeg de bond het predicaat koninklijk. Met 700.000 leden is dit de tweede grootste sportbond van Nederland. De grootste bond is namelijk de KNVB(voetbal). Internationaal hebben ze qua organisatie inbreng bij de volgende toernooien: Davis Cup, Fed Cup, Hopman Cup en de Wheelchair Tennis Masters.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort. In de toekomst wil men hier een groot tennisstadion bouwen. De KNLTB is onderverdeeld in kleinere districten. Hierbij zijn verschillende kantoren verantwoordelijk voor de volgende regio’s:

    • • Regio midden: Veenendaal
    • • Regio Noordoost: Meppel
    • • Regio Noordwest: Velserbroek
    • • Regio Zuid: Den Bosch
    • Regio Zuidwest: Zwijndrecht

 

You may also like