Wat is rodeo rijden?

Rodeo rijden is voortgekomen vanaf de ranches uit Amerika. Op de ranch moesten de wilde paarden getraint worden om zo de kuddes koeien en schapen bij een te drijven. Dit inrijden van de paarden is een echte sport geworden, wat tegenwoordig het rodeo rijden is. Het woord rodeo is van Spaanse afkomst en betekend ‘rondgaan’. Dit is ook letterlijk wat men te zien krijgt bij een rodeo wedstrijd. Het is de bedoeling dat de cowboys zo lang mogelijk blijven zitten op het bokkende en stijgerende paard.

Beste van de ranch.

Bij een rodeo wedstrijd moeten de cowboys ook zo snel mogelijk met een lasso een stier vangen. De winnaar van de onderdelen werd vroeger als beste rijder van de ranch beschouwd. Tegenwoordig wordt er voornamelijk gestreden om de eer, of om geld.

Rodeo wedstrijden worden soms als dieronvriendelijk gezien omdat de paarden zo bokken vanwege de pijn die ze hebben en door de vele rare bewegingen die ze maken kunnen ze ook verwondingen oplopen. Echter om naar de kijken is het altijd een spektakel om te zien!

Rodeo rijden | Paardrijden | Ranch | Amerika | Cowboy | Informatie

 

 

You may also like