Golfen; populaire sport

Uw website voor de golfsport!

De golfsport is een populaire sport geworden. De golfbanen zijn toegankelijker geworden en het is makkelijker geworden om golf te spelen zonder dat men lid is van een golfclub. De tijd dat enkel de elite golf kon spelen is voorbij. Golfen is voor iedereen mogelijk en dat is ook te zien aan het groeiende aantal Witte Golfers.

Het gemak met een Elektrische trolley

Golfbanen in Nederland

Nederland telt ongeveer 200 golfbanen en nog steeds komen er banen bij. Het is niet voor niets de snelst groeiende sport van Nederland. Het enige nadeel van golfen is dat het een duurdere sport is dan menig andere sport. Kijk voor een club bij u in de buurt wat de kosten zijn van een lidmaatschap, entreegeld en eventuele bijkomende kosten.

Klik hier als u een complete golfset zoekt

GolfVaardigheidsBewijs – GVB

Om toegelaten te worden op een golfbaan is het minimale vereiste dat u in bezit bent van een Golfvaardigheidsbewijs (GVB). Met het GVB toont u aan dat u het golfen voldoende beheerst om zelfstandig te spelen.
Nog geen GVB? Hiervoor kunt u terecht op een van de vele golfscholen en golfclubs.

Witte golfers

Golfers die wel beschikken over een GVB (Golfvaardigheidsbewijs), maar zich niet aan een club willen binden worden “Witte Golfers” genoemd. Het aantal Witte Golfers bedraagt bijna de helft van alle golf spelers. De Witte Golfers betalen de Greenfee. Dit is een toegangsbewijs voor het parcours waarop men wil golfen. Op deze manier is men niet gebonden aan dezelfde golfbaan maar kan men ook op een andere baan golfen.

You may also like