De 21ste editie van de PDC wereldkampioenschap darts.

Van 13 december 2031 tot en met de finale dag op 1 januari 2014 wordt de 21ste editie van het Professional Darts Corporation, PDC, wereldkampioenschap gehouden. In het Alexandra Palace in Londen strijden 72 spelers om de titel van 2013. Traditioneel begint het PDC WK in december en is de finale in januari van het nieuwe jaar, vandaar de titel 2013.
Titelverdediger is de 16 voudig wereldkampioen Phil Taylor.

De totale prijzenpot van deze Professional Darts Corporation wereldkampioenschap is 1 miljoen pond. Van de 72 spelers komen er 6 uit Nederland; vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Michael van Gerwen, Vincent van der Voort, Mareno Michels. De 6e is Gino Vos die zich kan plaatsen via de voorronde.

Hoe wordt er gespeeld?

De sets worden gespeeld volgens de best of 5 legs.
Voorronde – Best of 7 legs (geen tie-break)
1e ronde – Best of 5 sets
2e ronde – Best of 7 sets
3e ronde – Best of 9 sets
Kwartfinales – Best of 9 sets
Halve finales – Best of 11 sets
Finale – Best of 13 sets (het verschil moet 2 legs zijn om te winnen)
Alle wedstrijden vanaf de eerste ronde spelen bij gelijkspel enkel een tie-break in de beslissende set. Als het 5-5 in legs is in de beslissende set van de finale wordt er een sudden-death leg gespeeld. De spelers moeten opnieuw via bull bepalen wie de sudden-death leg mag beginnen.

You may also like