Olympische Sport
Alpine skiën is al heel lang een populaire sport voor de Olympische spelen. Er wordt geskied in verschillende onderdelen. Welke onderdelen dat zijn?

Alpineskien
Olympische Sport
Ook ijshockey is een onderdeel van de olympische spelen. Hier vindt je de opzet van de spelen. Deze is verschillend voor mannen en vrouwen. Klik hier voor meer informatie

IJshockey
Olympische Sport
Dit is een sport die andere sporten gecombineerd heeft. In dit stukje kun je de schema’s zien en meer over deze sport te weten komen!

Noordse combinatie
Olympische Sport
Rodelen is een stoere sport met veel snelheid. Het is een spannende sport om naar te kijken. Wilt u weten wanneer u rodelen kunt bekijken? Klik dan hier.

Rodelen
Olympische Sport
Schaatsen, daar kijken de meeste Nederlanders na tijdens de Spelen. Hier winnen we ook de meeste medailles! Wil je weten wanneer jij aan de buis bent vast gekluisterd? Klik dan hier

Schaatsen
Olympische Sport
Gelukkig is schansspringen er ook weer bij. Ook heb je de grote en de kleine schans. Wil je meer weten over de sport of de data bekijken? Klik dan hier.

Schansspringen
Olympische Sport
Skeleton is een sport die lijkt op rodelen en bobsleeën. Alleen bij deze sport lig je op je buik. Met grote snelheid glijd je naar beneden. Een sport voor waaghalzen dus.

Skeleton
Olympische Sport
Snowboarden is natuurlijk één van de meest populaire en spectaculaire sporten op de Olympische Spelen. Wil je weten wanneer dit op tv is? Klik dan hier.

Snowboarden
Olympische Sport
Biatlon is een skisport waarbij 2 sporten met elkaar gecombineerd zijn tot 1 sport. Dit is dan de biatlon sport. Langlaufen en geweer schieten. Dit vereist een enorme concentratie en controle van de ademhaling.

Biatlon
Olympische Sport
Bobslee is een sport van snelheid en techniek. In een bob wordt er afgedaald op een ijzig parcours waarbij hoge snelheden gehaald worden. Niet geheel zonder risico´s deze tak van sport.

Bobslee
Olympische sport
Een artistieke discipline in het schaatsen. Hoge sprongen, mooie pirouettes en elegante bewegingen. Kortom, kunsten doen op de schaats, dat is …

Kunstrijden
Olympische Sport
Schaatsen op een ovale baan. Zo snel mogelijk de rondes afleggen. Wie als eerste over de finish komt heeft gewonnen. Tijd is niet belangrijk.
Deze schaatssport heet …

Shorttrack
Olympische sport
Voortbewegen op ski latten. Vrije stijl, klassieke stijl. Er zijn meerdere disciplines voor mannen en vrouwen. Het is een zware maar zeker een mooie sport. Probeer het maar eens. Ga …

Langlaufen
Olympische sport
Een spectaculaire vorm van skien. Sprongcombinaties, snelheid, afdalingen, lanceringen in de lucht, dat is …

Freestyle skien
Olympische Sport
Curling, nauwkeurig de stenen zo dicht mogelijk bij de Dolly krijgen. Een aanloop, vasthouden en voortduwen, loslaten en dan bezemen. Dat is ..

Curling

 

Meer sport en hobby

Koop online uw sportartikelen

You may also like