Ontstaan Olympische spelen

De oorspronkelijke Olympische Spelen werden gehouden in de Griekse stad Olympia. Dit verklaard ook direct de naam Olympische Spelen. Deze sportwedstrijden werden om de 4 jaar gehouden ter eren van Zeus Olympios in de 8e eeuw voor Christus. Dit vond plaats in een stadion welke plaats bood aan 40.000 toeschouwers. In het jaar 393 werden de oude Olympische Spelen verboden.

Terugkomst Olympische spelen

Na lange tijd zonder Olympische Spelen, werden in 1896 de spelen weer ingevoerd door Baron Pierre de Coubertin. Hij vond de Spelen zeer bewonderenswaardig. Onder andere de sportiviteit, vriendschappen tussen andere volkeren en de sportieve krachtmeting vond hij erg belangrijk.

Olympische Winterspelen en Olympische Zomerspelen

De Olympische Spelen worden nu om de 4 jaar in 2 verschillende versies wordt gehouden. Dit zijn de Olympische Zomer Spelen en de Olympische Winter Spelen.
De eerstvolgende Winter Spelen zijn in 2014 in Sochi Rusland en de eerstvolgende Zomer Spelen zijn in 2016 in Rio de Janeiro Brazilië.

You may also like