Geschikte kleding tijdens het sporten

by artikelen

Voor iedereen die sport of wil beginnen met sporten allereerst een compliment. Sporten is gezond, niet alleen voor je lichaam maar ook voor je geest. Goed bezig dus! Als je begint met sporten is het goed om na te denken over kleding die past bij de sport die je gaat doen. Het is teveel om alle sporten te beschrijven dus in dit blog lees je alles over de basis die je sowieso nodig hebt. 

Onderkleding

Te beginnen bij de onderkleding, het is handig om hier te kiezen voor specifieke sportonderkleding. Die is anders dan de onderkleding die je in het dagelijkse leven draagt omdat het voor een andere toepassing is. Het moet zorgen voor stevigheid en daarbij ook ademenen zodat je niet oververhit raakt tijdens het sporten. Een sport bh is bijvoorbeeld een item waar je niet zonder kan, het is prettig omdat vantevoren al te weten zodat je tijdens het sporten niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Ook het shirt daaroverheen moet goed ademenen zodat het verkoelt en zweet makkelijk van je af gaat als je fanatiek bezig bent. En vergeet natuurlijk niet om ook een comfortabele naadloze onderbroek te kopen om schuurplekken te voorkomen. 

De juiste broek

Voor veel sporten kan je een passende broek krijgen. Broeken die je tegenwoordig veel ziet bij de dames is een yogabroek, niet te verwarren met sportleggings overigens, ze lijken op elkaar maar zijn echt bedoeld voor een ander doeleinde. De yogabroek is strak maar zacht, soepel en comfortabel zodat elke strekoefening gedaan kan worden zonder dat de broek in de weg zit. Je ziet dat het een echt fashionitem is geworden en niet alleen bekende sterren en influencers dragen deze broeken maar in de gemiddelde sportschool en yoga- en pilatesstudio draagt het grootste gedeelte van de vrouwen dit soort broeken. Ze zitten lekker, zijn er in alle kleuren en maten en staan vaak mooi. 

Laat je adviseren voor de juiste schoen

Voor elke sport de juiste schoen kiezen is belangrijk bij het voorkomen van problemen met je voeten of andere blessures. Als je niet begint kan je hier makkelijk de mist mee ingaan want je gaat er vaak vanuit dat een sneaker ook wel een sportschoen is. Voor de sportschool is dat misschien prima maar als je gaat dansen, crossfitten of zumba is dan niet passend. Het is aan te raden om je te laten adviseren door een specialist op het gebied van sportschoenen. Die kan je helpen in het maken van de juiste keuze en in veel gevallen zal je ook leren dat je een bepaalde schoen voor verschillende sporten kan gebruiken. Kies hier voor kwaliteit want pijnvrij sporten is belangrijk om de motivatie erin te houden, daarbij staat kwaliteit ook voor duurzaam, goedkoop is ook echt duurkoop. 

In een notendop

Begin je met sporten, denk dan alvast na over passende kleding en laat je vooral adviseren. Online inspiratie op doen is prima maar echt naar de winkel om te passen en je te laten adviseren door een professional is het beste wat je kan doen.

You may also like