Wat is paardenrennen?

Paardenrennen is zoals het woord zegt: Rennen met paarden. Deze wedstrijden zijn al van heel vroeger vanuit de Romeinse tijd. Paardenrennen worden tot de dag van vandaag nog steeds fanatiek beoefend en het is tevens een echte sport voor gokkers. Personen zetten veel geld in op het paard waarvan zij denken dat het gaat winnen en zodra deze als eerst over de finisch gaat krijgt deze persoon flink geld.

Engels volbloed

Het paardenras dat speciaal voor deze rennen gebruikt wordt is het Engels Volbloed. De engelse koning James I heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van dit paardenras. In het stamboek worden alleen de snelste en beste paarden doorgefokt en de paarden die voor deze rennen worden gebruikt zijn dan ook van zuiver Engels Volbloed.

Maar ook met andere paardenrassen worden er rennen gehouden. Zo gebeurdt dit ook met onder andere Quarter Horses, Arabieren. Maar qua snelheid heeft toch het Engels Volbloed de voorkeur.

 

 

You may also like