Hockey spelen met een stick

Een vereiste om te hockeyen is een hockeystick. Dit is een essentieel attribuut in de hockeysport. De hockeystick is namelijk de enige manier om een manier om de bal te verplaatsen.

Waar herken je een hockeystick aan?

Je kunt een hockeystick aan een aantal dingen herkennen. Onder andere door het bolle uiteinde. De voorkant hiervan is hard en glad, zodat je de bal goed kan plaatsen. De achterkant is bol, omdat hier niet mee geslagen mag worden. Gebeurd dit wel dan wordt er vervolgens een vrije slag aan de tegenpartij gegeven. Terwijl vroeger de stick van hout gemaakt werd, is kunststof nu het materiaal van de stick.

Spullen meenemen? Klik hier voor Hockeytassen

Waar moet een hockey stick aan voldoen?

Een hockeystick moet aan een paar criteria voldoen. Gebeurd dat niet dan mag de speler de desbetreffende stick niet gebruiken voor de wedstrijd. Hieronder vindt je de criteria:

    • • De hockeystick past in een ring met een diameter van 5.10 cm
    • • Er moet een kromming in de stick zitten. Deze is maximaal 25mm
    • • Het gewicht licht tussen de 340 en 794 gram liggen.

Tips voor het kopen van een hockeystick

Zoek goed uit wat voor jou de juiste hockeystick is waarmee je blessures voorkomt en optimaal kan presteren.
Een hockeystick moet een goede grip hebben, de juiste dikte en stroefheid. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet in de stick gaat knijpen tijdens het spelen.
Een hockeystick van flexibeler materiaal is een goede stick wanneer je blessure gevoelig bent in de armen.
Kies het juiste gewicht van de hockeystick. Een zware stick zal beter met de schokken omgaan dan een lichtere stick. Echter een zware stick vergroot de kans op blessures.
Kies een hockeystick met de juiste lengte die goed past bij jou eigen lichaamslengte.

You may also like