Informatie over eventing in de paardensport

Wat is eventing?

Wanneer je wedstrijden rijdt met je paard kun je ook meedoen aan samengestelde wedstrijden. Deze bestaan uit het rijden van een dressuurproef, een springconcours en een cross. De oude benaming voor eventing was military wat misschien iets bekender klinkt als tak van paardensport.

Cross wedstrijden

De cross wedstrijd is vaak het meest spectaculair om te rijden en om te bekijken. Bij deze wedstrijd gaat het erom wie het snelst alle obstakels met zijn/haar paard overwonnen heeft en als eerste bij de finish is. Wanneer je te langzaam rijdt met je paard kun je strafpunten krijgen. Maar ook wanneer je te snel rijdt (en dus niet verantwoord) kun je strafpunten krijgen. Vaak zijn er bij deze wedstrijden boomstronken, sloten en andere natuurlijke obstakels waar je als paard en ruiter overheen moet.

 

 

You may also like