Wat is de drafsport?

In deze tak van de paardensport draait het allemaal om snelheid! De paarden die voor deze wedstrijden gebruikt worden zijn speciaal gefokt op hun snelle draftempo. Drafsport wordt beoefend door een pikeur. De pikeur zit op een sulky (het karretje).

Dravers zijn de paarden die speciaal gefokt worden voor de drafsport. Zo heb je onder andere de Amerikaanse draver en de Franse draver.

Gokken in de paardensport

In deze tak van de paardensport wordt er veel geld gewed op de pikeurs en ook de paarden zelf kosten een vermogen. In Nederland wordt de drafsport niet heel intensief beoefend, dit in tegenstelling tot Zweden, waar het een van de belangrijkste sporten is. Landen als Frankrijk, Duitsland en de USA beoefenen ook veel deze sport.

De drafsport is een spannende tak van paardensport vanwege de snelheid maar staat ook garant voor veel kijkspektakel.

You may also like