Biljart spelvormen
Biljart wordt heden ten dage in vele spelsoorten gespeeld.

Spelen
Biljart spelvorm
Bij deze vorm van biljart wordt afgesproken hoeveel carambole er op een bepaalde manier gemaakt moet worden.

Annoncee’tje
Biljart spelvorm
Bandstoten is ook een vorm van carambole biljarten. Het bandstoten wordt voornamelijk toegepast tijdens toernooien, het triatlon en het pentatlon. Hier gelden dezelfde regels en voorwaarden als bij het libre biljart.

Bandstoten
Biljart spelvorm
Driebanden is naast het libre biljarten een enorm populaire spelvorm van de biljartsport.

Driebanden
Biljart spelvorm
De bedoeling van golfbiljarten is om de eigen speelballen in het doel van de tegenstander te spelen.

Golfbiljart
Biljart spelvorm
Kegelbiljart lijkt een eenvoudige spelvorm van het biljarten. Het is echter een spelvorm welke geschikt is voor technisch sterke spelers.

Kegelbiljarten
Biljart spelvorm
Op het midden van de biljart tafel wordt een kistje geplaatst. Aan elke zijde van het kistje is een opening gemaakt waar de bal net doorheen kan.

Kistje spelen
Biljart spelvorm
Het libre biljart is de meest gespeelde spelvorm van biljarten ter wereld. Het is een spelvorm van het carambolebiljarten. Deze spelsoort heeft echt alle facetten van elke andere biljartsoort in zich.

Libre Biljart
Biljart spelvorm
Poolbiljart is een uit Amerika afkomstige spelvorm van biljarten. Het poolbiljart wordt gespeeld met 16 ballen. Eén witte, voor beide spelers de speelbal, en 15 gekleurde ballen met de cijfers 1 t/m 15 erop.

Poolbiljart
Biljart spelvorm
Snooker is een biljart spelvorm wat zijn oorsprong in Engeland heeft. Met snooker kan ook geld verdient worden en zeker in de Verenigde Staten nemen hier zeer veel profspelers aan deel.

Snooker
Biljart spelvorm
Een spelvorm met twee witte, één rode en één blauwe biljartbal. De speelbal is de witte gemerkte bal. Raakt men met de speelbal de rode bal en de blauwe bal = 4 punten

Spel met 4 ballen
Biljart spelvorm
Dit biljart spel wordt met meerdere spelers gespeeld. Voordat er begonnen wordt spreekt men af hoeveel caramboles er gemaakt moeten worden. Veelal zijn dit er 10 of 15.

Tien over rood
Biljart spelvorm
Deze spelvorm wordt slechts met 1 bal gespeeld. In de hoek van het biljart wordt een schuin oplopend plankje gelegd. In dit plankje zijn gaten aangebracht waar een bal in kan blijven liggen. Elk gat geeft een aantal punten.

Vlotbrug

 

You may also like