KNHB – de Hockeybond

KNHB – de Hockeybond

 

De KNHB, Koninklijke Nederlandse Hockey Bond

Op 9 oktober 1898 werd de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond opgericht. Deze organisatie wordt ook wel de KNHB genoemd. Door een grote groep enthousiaste vrijwilligers houdt de bond zich goed staande. Van de 1100 mensen die actief zijn in de bond is het grootste deel namelijk vrijwilliger. Er zijn ongeveer 135 mensen werkzaam bij de bond. Hiervan zijn 35 mensen werkzaam op het bondsbureau. De bond wordt geleid door 11 mensen. De KNHB zet zich in voor het hockeyplezier voor al zijn 202.000 leden!

Meerdere hockey varianten

Niet alleen gaat alle aandacht gaat uit naar de top van het hockey. Het houdt zich bezig met verschillende takken van de sport. Recreatiehockey is ook een belangrijk punt. De KNHB besteed ook veel tijd aan o.a. schoolhockey, studentenhockey, veteranenhockey en hockey voor mensen met een geestelijke of verstandelijke beperking. Hierbij kan gezegd worden dat het beleid is om iedereen te voorzien van zijn behoeften qua hockey.

Eigen website

Ook heeft de KNHB een eigen website. Op knhb.nl kun je alle statistieken zien. Hier vindt je dus de competitie, standen, uitslagen en nog veel meer. Dit is allemaal zichtbaar op de standenmotor. Het is erg handig als je de uitslagen van jou team wilt bekijken.

Delen:

Meer berichten

Vechtsport

  De geschiedenis van judo Judo werd rond 1880 uitgevonden

Paardensport

Drenthe Paardensportvereniging De Hullen, Noord-Sleen. Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg

Behendigheidssport

De snelle, technische balsport handbal Handbal is een snelle, technische

Atletiek

Wat is Start to Run? Maak kennis met hardlopen via

Balsporten

  Bowling, wordt het een strike of spare? De balsport

Delen is zorgzaam

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zend ons een bericht