Duiken Veiligheid

Duiken Veiligheid

 

Veiligheid bij het duiken

Duiken is een prachtige hobby of sport maar niet geheel zonder gevaar. Onder water is geen natuurlijke omgeving voor je lichaam. Daarom moet je er goed op voorbereid zijn. Je kan een barotrauma oplopen. Dit komt door de luchtdruk. Ook kunnen er giftige dieren en planten in het water zijn die zelfs dodelijk kunnen zijn. Houd altijd de veiligheid in acht.

Uitrusting controleren

Het is ook zeer aan te raden om uw uitrusting goed te controleren. Bij duiken heb je veel spullen. Je wil niet voor verrassingen komen te staan. Stel dat u geen lucht meer hebt op 10 meter onder water. Zorg dat alles goed werkt. Dan kan je pas met een gerust hart het water in.

Een buddy met duiken

Je moet altijd een buddy hebben om te duiken. Met een oneven aantal personen mag je niet duiken. Zo kunnen de duikers elkaar in de gaten houden of helpen bij ongevallen. Daarbij is het natuurlijk om een goede band met je buddy te hebben. Je moet elkaar kunnen vertrouwen. Het is belangrijk dat de duiker zich op zijn gemak kan voelen bij zijn buddy.

Bespreek je duik

Ook voordat je onder water gaat, is het belangrijk dat je goed de instructies heb opgevolgd van de bespreking voor het duiken. Hierbij worden belangrijke dingen besproken zoals de diepte, de tijd en verdere instructies. Het is belangrijk dat iedere duiker die deelneemt dezelfde ideeën heeft over de duik die genomen gaat worden. Stel bij onduidelijkheid vragen!

Bare Elastek 7MM Vrouw - Bestellen

 

 

Delen:

Meer berichten

Vechtsport

  De geschiedenis van judo Judo werd rond 1880 uitgevonden

Paardensport

Drenthe Paardensportvereniging De Hullen, Noord-Sleen. Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg

Behendigheidssport

De snelle, technische balsport handbal Handbal is een snelle, technische

Atletiek

Wat is Start to Run? Maak kennis met hardlopen via

Balsporten

  Bowling, wordt het een strike of spare? De balsport

Delen is zorgzaam

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zend ons een bericht